Hyvä tietää Askolan Hiidenkirnuista

Kirnualue on aina avoinna. Kun jäät ovat keväällä kirnuista sulaneet, ne tyhjennetään vedestä. Kesällä kirnuja tyhjennetään muutaman kerran, koska sadevesi täyttää kirnut helposti. Talvikunnossapitoa ei ole, mutta talvellakin alueella on koettavaa ja nähtävää. Seuraa ajankohtaisia tietoja Askolan hiidenkirnut -facebook-sivuilta.

Alueelle on pääsymaksu: 4 € / perhe tai 2 € / aikuinen ja 1 € / lapsi tai 10 € / koululaisryhmä. Maksun voit maksaa joko paikan päällä, Mobile Paylla (35380) tai tilille FI25 5013 0020 0754 24. Maksamalla pääsymaksun tuet alueen hoitoa ja kunnossapitoa. Aluetta ylläpidetään talkoovoimin ja pääsymaksutuloilla.

Matkaa pysäköintipaikalta hiidenkirnuille on 500 metriä. Alueella on polkuja, kallioita ja portaita, joten esimerkiksi lastenrattaiden ja rollaattorin kanssa liikkuminen alueella ei onnistu. Juuria ja kiviä on paljon, joten hyvät kengät on suositeltavat. Itse kirnualue on jyrkkää kallion rinnettä, johon kulkua helpottamaan on rakennettu portaita ja kaiteita. Alueella liikkuminen omalla vastuulla.
Hiidenkirnualue on hyvä paikka lähteä vaikka eväsretkelle. Koirat ovat tervetulleita kytkettynä. Kirnualueen alapuolella, jokilaaksossa on nuotiopaikka. Alueen hoidosta vastaava Askola-Seura ry pyrkii pitämään polttopuita katetussa telineessä. Jos varman päälle haluaa ottaa, kannattaa ottaa mukaan eväiden lisäksi ainakin aloituspuita nuotiota varten. Joella on rantautumispaikka ja lähde.

Takaisin pysäköintipaikalle pääsee toista reittiä. Nuotiopaikan läheltä, jokilaaksosta alkaa metsäpolku, joka kiertää Kirnukallion alareunaa pitkin takaisin pysäköintipaikalle johtavalle polulle. Metsäpolku on alkuun mäkinen ja kivikkoinen. Kartta alla.

Nauti lumoavasta luonnosta täysin rinnoin! Muistathan kunnioittaa luontoa liikkuessasi kirnualueella!