Hyvä tietää Askolan Hiidenkirnuista

Kirnualue on aina avoinna, mutta talvikunnossapitoa ei ole. Kirnut myös pysyvät keväällä pitkään jäässä. Jopa toukokuulle saakka saattaa jäätä löytyä syvimmistä kirnuista. Sateisina kesinä hiidenkirnut täyttyvät myös helposti vedellä.

Alueelle on pääsymaksu: 4 € / perhe tai 2 € / aikuinen ja 1 € / lapsi tai 10 € / koululaisryhmä. Maksamalla pääsymaksun tuet alueen hoitoa ja kunnossapitoa. Aluetta ylläpidetään talkoovoimin ja pääsymaksutuloilla.

Matkaa pysäköintipaikalta hiidenkirnuille on 500 metriä. Hiidenkirnualue on luonnontilaista metsäpolkua ja kalliota, joten lastenrattaiden, pyörätuolin tai rollaattorin kanssa liikkuminen alueella ei valitettavasti onnistu. Juuria ja kiviä on paljon. Itse kirnualue on jyrkkää kallion rinnettä, johon kulkua helpottamaan on rakennettu turvalliset portaat ja portaita reunustaa kaiteet. Alueella liikkuminen omalla vastuulla.

Hiidenkirnualue on hyvä paikka lähteä vaikka eväsretkelle. Hiidenkirnujen läheisyydessä, lähellä joenrantaa on nuotiopaikka. Alueen hoidosta vastaava Askola-Seura ry. on pyrkinyt pitämään polttopuita katetussa telineessä mahdollisuuksien mukaan. Jos varmaan päälle haluaa ottaa, kannattaa ottaa mukaan eväiden lisäksi ainakin aloituspuita nuotiota varten.

Nauti lumoavasta luonnosta täysin rinnoin, mutta muistathan kunnioittaa luontoa liikkuessasi kirnualueella.